Grundregler inredning

Originalitet och personlighet

home-decoration-3…originalitet och personlighet är vad många längtar efter i sina egna hem. Det är en sådan fröjd för en inredare att kunna förvandla ett hus till ett hem genom personlig användning av belysning, mattor,  detaljer som fotoramar och schabloner för att bara nämna några.

Alla olika typer av tillbehör gör att den professionella inredaren kan lita till en viss stil, känsla eller personlighet för att skapa fantastiska resultat. I den här artikeln föreslår jag några bra alternativ om du vill piffa upp ditt hem med proffsinredares magiska konster.

Inredning med belysning

Om det finns vinklar och vrår som inte får tillräckligt med ljus rekommenderar inredningsarkitekter lågspänningsbelysning för att få din interiör att se större ut och mer välkomnande.
Detta kan också stimulera humöret.  Vissa professionella inredare rekommenderar teaterbelysning , så att man kan bläddra mellan olika inställningar och välja t ex avslappnat, atmosfäriskt eller strikt ljus allt efter dina behov för stunden.

Färger

Färgnyanser från belysningssystem kan avsevärt påverka det övergripande intrycket i ett rum. Glödlampor  fasas nu ut och inredningsarkitekter får i stället förlita sig på kompakta lysrör eller halogener för att skapa egna effekter.

Konstverk

Konst är bra, men väl upplysta konstverk är ännu bättre – och inredare är ofta speciellt utbildade i hur man belyser konstverk.

Infälld belysning kan vara en bra lösning för både fotografier och målningar. För skulpturer älskar  inredningsarkitekter att använda spotlights för  känslan av galleriutställning.

Inredare

fixar utsidan också! Exteriör belysning är ett bra sätt att göra en fantastiskt första intryck för middagsgästerna. Dessa lösningar kan även kasta ljus inomhus, och vissa inredare vill vara riktigt kreativa och gömmer exteriör belysning i buskar eller i träd för att skapa naturlig spridning innan ljuset sipprar in genom fönstren och gör sagolikt fantastiska mönster på tak eller vägg.

Gardiner

är en integrerad del av inredning. Inredare strävar efter att använda gardiner för att framhäva den stämning som eftersträvas. Ett exempel är gardiner Stockholm som inreder med gardiner och solskydd på kontor och i offentlig miljö

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.